PROJECT INFORMATION

 

Name      :IDEO O2

Type         :HIGH RISE RESIDENTIAL

Location  :Bangna District, Bangkok

Owner      :Ananda Development

Architect  :Atom Design

Status       :Completed in 2018

   IDEO O2 , Award winner excellent of Residential Landscape Design TALA Award2019 , carries out a concept which intricately connects the residents with nature by creating an urban forest enriched with biodiversity built around some spectacular activities right at their home. It is located in Bangna, a district facing many problems like increased traffic, air pollution, urban heat, and insufficient green spaces. The IDEO O2, being centered around promoting Zero-Carbon Residents, is strategically close to the Sky train station, thereby making public transportation more attractive to the locals, thus alleviating some of Bangna’s problems by reducing car usage and promoting greener living standards.

    With the aim of adding oxygen and cooling down the city, the concept of O2=oxygen was successfully implemented by adding outdoor gardens and recreational spaces. The design of IDEO O2 has a unique three-layered green corridor that offers activities underground, on the ground and above ground. The activities like the elevated bike, jogging trail and swimming pools are conveniently linked to serve their specific purposes in the designated outdoor space, giving residents a chance at a happier and healthier lifestyle.

      The new master plan carries on the concept of O2, Oxygen, that is to provide outdoor gardens and recreational spaces up to 60% of total area, adding oxygen and at the same time cooling down the heat from the city. To upgrade people’s living quality, IDEO O2 launched the new vision of a healthier living lifestyle by offering the ultimate public green space for the residents’ recreation and encouraging people to stay active and stay in shape with a wide range of outdoor activities right at their home.

       To solve the challenge of long and narrow property, the design team used water as a key landscape element by interpreting the curve and dynamic form of water and integrated the design with plant materials, as a result tiding urban and natural context together. With the curve gesture, the design team creates the dynamic space that welcomes people to the site and will not let them feel the irregularity of the site’s property.

© 2020 by Redland-scape.Ltd.

All right reserved

  • 67872_edited
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon